SUZG PBF

Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet

  • OIB 47824453867
  • Adresa Zagreb, Pierottijeva ulica 6
  • Telefon 01 4605000
  • Telefaks 01 4836083
  • Web

Saznajte više

Preuzmite besplatno kompletni financijski izvještaj

Dogovorite prezentaciju.

Radno vrijeme: 08:00 - 16:00 sati

Osnovni podaci

  • Tijelo Trgovački sud u Zagrebu
  • Godina osnivanja 1981
  • Registracijski broj 080159399
  • Djelatnost 85.40.0 Visoko obrazovanje
  • Veličina-
  • Porijeklo kapitala-

Ključne osobe

  • dekanica Verica Dragović-Uzelac

Prihodi, dobit, zaposleni i trendovi

Vezani subjekti

  • SVEUČILIŠTE U ZAGREBU (od 2024.)

Registrirane djelatnosti

  • * obavljanje izdavačkih, knjižničarskih i informatičkih usluga za potrebe procesa obrazovanja, znanstvenog i stručnog rada
  • * procesno-tehnološko projektiranje, inženjering i nadzor u području djelatnosti
  • * obavljanje i drugih poslova nužnih za provođenje djelatnosti Fakulteta
  • * tehničko ispitivanje i analiza
  • * ustrojavanje i izvođenje nastave u znanstvenom području biotehničkih znanosti, znanstvenim poljima prehrambene tehnologije, biotehnologije i nutricionizma, putem preddiplomskih i diplomskih Sveučilišnih studija te poslijediplomskih doktorskih i specijalističkih studija
  • * ustrojavanje i izvođenje programa povremenog i stalnog usavršavanja te cjeloživotnog obrazovanja i obrazovanja odraslih iz područja djelatnosti Fakulteta
  • * znanstvenoistraživački i stručni rad
  • * organiziranje i održavanje znanstvenih i stručnih skupova
  • * razvoj i selekcija/konstrukcija biotehnološki značajnih sojeva mikroorganizama
  • * savjetovanje vezano za proizvodnju biogoriva i biokemikalija iz obnovljivih sirovina
  • * savjetovanje o genetičkom inženjerstvu i genetički modificiranim organizmima (GMO)
  • * ispitivanje autentičnosti hrane, prehrambenih proizvoda i sirovina molekularno - genetičkim metodama
  • * razvoj novih postupaka u proizvodnji hrane
  • * osiguranje kvalitete, nadzor i ocjena sigurnosti i kvalitete, poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
  • * ispitivanje zdravstvene ispravnosti poljoprivrednih proizvoda te nadzor i ocjenu kvalitete predmeta opće uporabe
  • * primjena bioinformatike, genomike, metabolomike i proteomike u istraživanjima u području djelatnosti
  • * upravljanje i gospodarenje proizvodnjom hrane i biotehnološkim pripravcima
  • * nutricionizam i nutrigenomika
  • * dijetoterapija raznih bolesti i stanja, te savjetovanje o prehrani u zdravlju i bolesti
  • * razvoj novih procesa i tehnologije u području osnovnih djelatnosti kroz smjernice održivog razvoja
  • * temeljna i primijenjena istraživanja i stručni rad u matematici, kemiji i biologiji, te srodnim tehničkim disciplinama
  • * sudska vještačenja i ekspertize
  • * izdavanje znanstvenih i stručnih publikacija iz područja biotehničkih znanosti, znanstvenih polja prehrambena tehnologija, biotehnologija i nutricionizam
  • * poslovi vezani uz zaštitu okoliša, vodenih resursa i mora kroz smjernice održivog razvoja